Наградни конкурс за фото-причу

Наградни конкурс за фото-причу

ТЕМА: МОЈ СИГУРАН ПРОСТОР

Опис теме:  Свакоме од нас је потребан простор у којем се осећа прихваћено и сигурно – простор који нам даје снагу у сусрету са животним проблемима и изазовима. Кроз фотографије и пратећу причу, подели с нама како изгледа твој сигуран простор за ментално здравље. Да ли су то блиски односи или је опет у питању одређен физички простор? Какав доживљај он пружа? Шта ти највише помаже да се осећаш сигурно (људи, физички простор, уметност, активност)? У чему је твој осећај сигурности? Када се осећаш сигурно?

Пронађите инспирацију у следећим изразима и пошаљите вашу фото-причу: сигуран простор, људи/породица/професионална подршка/заједница као извор сигурности, доживљај сигурности, поверљив разговор као извор сигурности, брижност као извор сигурности…

Институт за јавно здравље Војводине позива све заинтересоване да учествују у НАГРАДНОМ КОНКУРСУ за фото-причу на тему ,,МОЈ СИГУРАН ПРОСТОР – ПРИЧА У СЛИКАМА”.

Конкурс је део 6. Фестивала менталног здравља који се ове године одржава од 10. до 20. октобра под слоганом ,,Градимо сигуран простор за ментално и сексуално здравље”.

Пошаљите: 1-3 фотографије + кратак опис фотографија (до 200 речи) у форми прозе или поезије и прикажите шта за вас представља СИГУРАН ПРОСТОР.

Напомена: једна фото-прича треба да садржи један текст и од једне до три фотографије. Један аутор може да пошаље до две фото-приче. Потребно је да фотографије и текст буду ауторски.

Уколико су на фотографијама приказани други људи и деца, потребно је да буду сагласни да фото-приче буду објављене (уколико је реч о малолетној деци, потребно је да и родитељи/старатељи детета буду информисани и сагласни).

Одабране фото-приче ће бити објављене на Фацебоок и Инстаграм страници кампање (Фестивал менталног здравља), а организоваћемо и изложбу фото-прича које уђу у ужи избор у оквиру манифестације „Фестивал менталног здравља” која ће се одржати у октобру.

Ту су и занимљиве награде:

1.         место: поклон картица за књижару – 7.000 дин.

2.         место: поклон картица за књижару – 5.000 дин.

3.         место: поклон картица за књижару – 3.000 дин.

 

Свака пријава треба да садржи:

  • основне податке (име и презиме, контакт телефон и е-маил адресу),
  • једну до две фото-приче: свака фото-прича се састоји из једне до три фотографије и једног текста који их прати (до 200 речи) у форми прозе или поезије.

Фотографије треба да буду у ЈПГ формату, минималне величине 30x20цм, по широј страни 3600пx и 300дпи или изведеног формата, текст у wорд документу.

Пријава и додатне информације на: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Конкурс траје до 1. октобра 2021. године.

Конкурс је подржала Градска управа за здравство Града Новог Сада у оквиру пројекта “Сви заједно за боље ментално здравље у Новом Саду у 2021. години”.