Најава: Обележавамо Светски дан менталног здравља  

Најава: Обележавамо Светски дан менталног здравља   

Поводом 10. октобра - Светског дана менталног здравља, Специјална болница за психијатријске болести ,,Ковин" као и претходних година обележиће овај дан у петак, 8. октобра, у периоду од 11 до 13 часова на тераси Центра за културу Ковин, а у суботу, 9. октобра у холу градске Управе у Панчеву у периоду од 10.30 до 12.30 часова.

Грађани ће имати прилику да се информишу о темама из области менталног здравља, разговарају са стручњацима из области менталног здравља, као и да добију савете о очувању и унапређењу истог. Овогодишњи слоган Светског дана менталног здравља гласи: ,,Брига о менталном здрављу: нека то постане стварност за све".

Активности болнице које имају за циљ скретање пажње јавности на значај очувања менталног здравља, као и дестигматизације су следеће:

  • изложба ручних и уметничких радова пацијената;
  • поруке о менталном здрављу, кратки тестови, брзе клиничке процене одређених психичких стања, проблема - депресија, анксиозност;
  • психоедукативне и информативне брошуре;
  • интерактивна комуникација, разговор психолога, психијатара и других професионалаца за ментално здравље са грађанством.

Позивамо Вас да нам се придружите и будете део нашег симболичног обележавања Светског дана менталног здравља, уз поштовање свих противепидемијских мера.