Нова медицинска опрема и донације хуманих

Нова медицинска опрема и донације хуманих

Захваљујући додељеним средствима за медицинску опрему Владе АП Војводине и Покрајинског секретаријата за здравство, дијагностички центар Специјалне болнице за психијатријске болести ,,Ковин” опремљен је новим ултразвучним колор доплер апаратом, а интензивна нега неуролошког одељења опремљена је новим пацијент мониторима (8). Пацијент-монитори су апарати намењени за праћење виталних функција и параметара код теже соматских оболелих пацијената, док је колор доплер апарат намењен за дијагностику одређених болести, као и за снимање крвних судова врата и периферних крвних судова.

Већ неколико година за редом, традиционално, уочи новогодишњих и божићних празника, Принцеза Катарина обрадује наше пацијенте вредним новогодишњим поклон пакетима, и на тај начин пацијентима учини велику радост и улепша им претпразничне дане, које проводе ван својих породица. Такође, ,,Лајфлајн” је учествовао у опремању трпезарије и дневног боравка за пацијенте на Одељењу за непсихотичне поремећаје и гранична стања, што је сада изолационо одељење.

Важно је да напоменемо, добротворно удружење ,,Serbian American Medical Association” донирало је болници савремену индустријску веш машину, која ће задовољити потребе установе за нормално функционисање рада у перионици, а самим тим и читаве болнице.

Caritas Srbije упутили су болници донацију у виду личне заштитне опреме. Амбасада Сувереног Малтешког реда у Републици Србији донирала је дезинфекциони тунел, како би болница имала услове за безбедан рад током епидемије корона вируса. Постављање тзв. дезо-тунела на улазу у болницу омогућује свакодневно функционисање и сигурне уласке у просторије, али доприноси и чувању здравља корисника и запослених.

Вредну донацију у виду јастука, ћебади и подлошки за душек, упутила је ковинској болници Међународна православна добротворна организација (IOCC). Хуманитарна помоћ допремљена је возилом Црвеног крста Србије.

Специјална болница ,,Ковин” захваљује свим донаторима и сарадницима за несебичну помоћ коју су пружили болници у овом, изазовном времену за све.

,,Желимо Вам срећну Нову годину и нека Вам празнични дани и читава година буду испуњени здрављем, миром и радошћу” поручила је в.д. директора СБПБ ,,Ковин”, др Јованка Петровић, спец. психијатрије.