Учешће С.Б.П.Б. "Ковин" у кампањи "Несаломиви"

Учешће С.Б.П.Б. "Ковин" у кампањи "Несаломиви"

Hemofarm фондација је покренула националну кампању НЕСАЛОМИВИ са циљем подизања свести јавности о очувању менталног здравља и стварања друштвеног покрета за борбу против депресије и стигме која прати оболеле.

Кампања, која се спроводи у сарадњи са Филозофским факултетом Универзитета у Београду и уз подршку Министарства здравља Републике Србије, је посебно важна јер долази у време највеће кризе јавног здравља коју је изазвао вирус SARS-COV 2 који је изменио живот какав смо познавали до марта 2020. године због чега је неопходна хитна акција државе и друштва у обезбеђивању  психо-социјалне подршке становништву са циљем стварања друштва хуманих и солидарних људи.

Хуманост и солидарност неопходни су за обнову доживљаја повезаности с другима, за љубав и поштовање, без којих нема здравља и опоравка, али ни испуњеног живота. Јер никоме не може бити добро док свима не буде било боље.

Наша болница се у оквиру наведене кампање прикључила покрету за борбу против депресије и тиме постала једна од "Несаломивих институција".
Др Јованка Петровић, в.д. директора С.Б.П.Б. "Ковин", написала је за потребе кампање чланак под називом "Самоубиство – усамљеничко и очајничко решење које се може спречити"

nesalomivi medium

Чланак можете прочитати путем следећег линка: https://nesalomivi.rs/blog/samoubistvo-usamljenicko-i-ocajnicko-resenje-koje-se-moze-spreciti/