Тел: 013/302-222  |  Е-пошта: sbpbk@kovin.info  |  Адреса: Цара Лазара 253, 26220 Ковин

Сертификат о акредитацији на седам година

Image

Специјална болница за психијатријске болести ,,Ковин“ је акредитована од стране Агенције за акредитацију здравствених установа Србије на максималних седам година са највишом оценом 98,51% усклађености са акредитацијским стандардима у Републици Србији.

Акредитација је поступак оцењивања квалитета рада здравствене установе, на основу примене оптималног нивоа утврђених стандарда рада у одређеној области здравствене заштите.

Додељивање сертификата уприличено је 13. септембра када је представник Агенције Владо Давковски свечано уручио сертификат в. д. директору СБПБ ,,Ковин“, др Јованки Петровић, у присуству вођа, чланова тимова акредитације и запослених. Овом приликом, господин Давковски је честитао руководству и запосленима на добијању сертификата и нагласио како је сертификат издат на најдужи могући период од седам година, што је велики успех ове здравствене установе и што значи да је квалитет рада Специјалне болнице ,,Ковин“ на врло високом нивоу, како по питању безбедности пацијената и запослених, тако и по питању самог квалитета у пружању здравствених услуга.

,,Сертификат на максималан број година је од великог значаја за нашу установу јер сведочи о квалитету нашег рада и постизању резултата који задовољавају високе стандарде и оцене АЗУС-а. У циљу континуираног унапређења квалитета рада и здравствених услуга, у нашој болници предузима се низ мера и активности путем набавке савремене опреме, реконструкције радног и помоћног простора, едукације здравственог и немедицинског особља, поштовања права пацијената и обезбеђивања безбедности запослених и пацијената. Настављамо да усавршавамо и унапређујемо овај ниво у наредном периоду и хвала свим сарадницима који су уложили велики напор у овај, за установу значајан процес акредитације.“ изјавила је др Јованка Петровић, в. д. директора Специјалне болнице ,,Ковин“.

Агенција за акредитацију је похвалила руководство за труд уложен на организацији и спровођењу процеса акредитације, организујући и охрабрујући све запослене.

Акредитација, с роком важења до августа 2029. године, односи се на следеће области: интернистичке гране – лечење пацијената, радиолошка дијагностика, лабораторијска дијагностика, фармацеутска здравствена делатност, животна средина, људски ресурси, управљање информацијама, руковођење и стандарди управљања.

Контакт

  •   Цара Лазара 253, 26220 Ковин
  •   013/302 222
  •    013/741-234
  •   013/741-166
  •    sbpbk@kovin.info

grb