Тел: 013/302-222  |  Е-пошта: sbpbk@kovin.info  |  Адреса: Цара Лазара 253, 26220 Ковин

Консултанти Савета Европе у посети СБПБ ,,Ковин“

Милица Ђорђевић, национални координатор пројекта ,,Јачање заштите људских права лица лишених слободе и осуђених лица у Србији – фаза III (HF)” у Савету Европе и консултанткиња Оливера Вулић Краљ, посетиле су 23. новембра 2023. године нашу болницу. Тема посете је била: ,,Процена примене актуелних индивидуалних планова лечења психијатријских пацијената и опција за његово побољшање“.

У разговору са директорком болнице, др Јованком Петровић, спец. психијатрије и њеним сарадницима, представници Савета Европе имали су прилику да се упознају са радом, плановима, програмима и активностима болнице, а затим је уследила дискусија и размена информација у вези са индивидуалним плановима лечења примењених у болници и друге актуелне теме.

Посета је организована у оквиру пројекта „Јачање заштите људских права лица лишених слободе и осуђених лица у Србији“ који је део заједничког програма Европске уније и Савета Европе „Horizontal Facility za Zapadni Balkan i Tursku“  и траје од 2023. до 2026. године.

Пројекат пружа подршку државним институцијама у унапређењу заштите људских права свих лица лишених слободе, као и подршку у примени препорука Европског комитета за спречавање мучења и нечовечног или понижавајућег поступања или кажњавања (ЦПТ). Активности пројекта се одвијају у области сарадње са полицијом, затворима, као и установама за заштиту менталног здравља и социјалну заштиту.

Циљ пројекта је побољшано поступање и заштита људских права лица смештених у психијатријским установама кроз изградњу капацитета запослених и правилно спровођење стратегија деинституционализације.

 savtevrpkin

Контакт

  •   Цара Лазара 253, 26220 Ковин
  •   013/302 222
  •    013/741-234
  •   013/741-166
  •    sbpbk@kovin.info

grb