Вести

Креативна радионица керамике ,,Дружење са глином“

У просторијама радне терапије одржана је уметничко-креативна радионица керамике ,,Дружење са глином“. Рад са глином значајан је за развој личности, користи се у терапеутске сврхе, али и доприноси креативном изражавању, уз конкретне практичне користи. Радионицу је водила виши радни терапеут Оља Јаневска и пацијенти су имали прилику да чују и виде како се правилно меси и обликује глина и зашто је то битно у процесу израде предмета од керамике.

У пријатној и опуштеној атмосфери наши пацијенти су израдили различите предмете од глине, дружили се, размењивали искуства и показали своју креативност и умеће. Било је и невештих, почетничких радова али и изузетно даровитих, напредних полазника који стварају права уметничка дела.

Сврха окупационо-радне терапије у психијатрији јесте да помогне пацијенту да развије ставове и понашање, који ће му омогућити да живи што је могуће кориснијим и задовољнијим животом. Уметнички или естетски квалитет дела није нимало важан, нити је потребно искуство у неком уметничком модалитету. Свако може да ствара без обзира на своје искуство и таленте. И да у томе нађе смисао и потенцијал за самоспознају.

krglina

Контакт

  •   Цара Лазара 253, 26220 Ковин
  •   013/302 222
  •    013/741-234
  •   013/741-166
  •    sbpbk@kovin.info

grb