Тел: 013/302-222  |  Е-пошта: sbpbk@kovin.info  |  Адреса: Цара Лазара 253, 26220 Ковин

Ново возило за превоз особа са инвалидитетом

Ново возило за превоз особа са инвалидитетом

У склопу Пројекта „Хитан одговор Републике Србије на COVID-19“ Министарства здравља, а у складу са Законом о потврђивању Споразума о зајму између Републике Србије и Међународне банке за обнову и развој, Специјалној болници за психијатријске болести ,,Ковин“ у Ковину додељено је савремено путничко возило за превоз пацијената са хендикепом, односно возило за превоз ОСИ са електро хидрауличном увозном рампом, марке Fiat Ducato 2.3 MultiJet 140ks Euro6D L2H2. Вредност новог возила је 4.697.531,12 динара.

Тим поводом организован је свечани пријем кључева и возила испред Специјалне болнице ,,Ковин“, а пријему је присуствовало руководство и особље установе.

,,Наша болница збрињава неуролошка стања код пацијената, акутна и психогеријатријска стања. Ново возило за превоз хендикепираних лица прилагођено је потребама наших пацијената, инвалида, непокретних болесника и старих лица и од великог је значаја за установу. Сада смо мирни са сазнањем да ће наши пацијенти имати сигуран и безбедан превоз ка другим установама секундарне здравствене заштите и установама терцијарне здравствене заштите ради консултативних прегледа, дијагностике и хитних интервенција. Захваљујући овој донацији, возило ће нам изузетно значити за унапређење квалитета рада здравствене установе у корист свих наших пацијената и запослених и како би се истовремено унапредили дијагностички и терапијски протоколи. Овом приликом захваљујемо се Министарству здравља и Покрајинском секретаријату за здравство на сталној помоћи и подршци у побољшању услова здравствене неге и унапређењу квалитета здравствене заштите.“ изјавила је др Јованка Петровић, в. д. директора Специјалне болнице за психијатријске болести ,,Ковин“ Ковин.

Контакт

  •   Цара Лазара 253, 26220 Ковин
  •   013/302 222
  •    013/741-234
  •   013/741-166
  •    sbpbk@kovin.info

grb