Тел: 013/302-222  |  Е-пошта: sbpbk@kovin.info  |  Адреса: Цара Лазара 253, 26220 Ковин

Одржана радионица ,,Терапија писањем“ у Центру за ментално здравље

Центар за ментално здравље наше болнице данас је Јун месец – месец менталног здравља отпочео креативном радионицом под називом ,,Терапија писањем“. Милош Вуковић, радни терапеут објаснио је корисницима чему служи све популарнија терапија писањем и како за исту није потребан таленат, већ само жеља.

Свако ко је икада покушао да напише нешто за себе зна колико писање може бити терапијско. Писање отвара нове хоризонте где речи једноставно теку. Можда никада не бисмо имали храбрости да их кажемо на глас, али ћемо их пуно лакше написати. Тако написане претварају се у нове животне увиде који мењају наше будуће изборе и одлуке.

Терапија писањем, позната и као терапија изражавања кроз писање представља ефикасан начин за обраду емоција, суочавање са стресом и побољшање менталног здравља. Кроз ову форму терапије, појединци могу испољити своје мисли, осећања и искуства на папиру, што често води ка дубљем самопраћењу и релаксацији.

Заинтересовани корисници су имали прилику да испробају ову врсту терапије и да виде како писање може увелико да утиче на њихово психолошко стање и размишљање. Писали су писмо самом себи на понуђене теме: ,,Младом себи“ и ,,Себи у будућности“.

Када се редовно практикује, терапија писањем може имати позитиван утицај на ментално здравље, смањење анксиозности и депресије, као и повећање самопоуздања и емоционалне отпорности. Такође, ова врста терапије може бити корисна и у процесима самопромоције, истраживања личних циљева и остваривања личног развоја.

 

Контакт

  •   Цара Лазара 253, 26220 Ковин
  •   013/302 222
  •    013/741-234
  •   013/741-166
  •    sbpbk@kovin.info

grb