Тел: 013/302-222  |  Е-пошта: sbpbk@kovin.info  |  Адреса: Цара Лазара 253, 26220 Ковин

Принцеза и Лајфлајн Чикаго наставили реновирање Болнице у Ковину

Учесници традиционалног путовања на мисији доброчинства Хуманитарне организације Лајфлајн Чикаго  посетили су јуче Специјалну болницу за психијатријске болести „Ковин" и свечано отворили реновиране просторије.

Овај недавно завршен хуманитарни пројекат наставак је подршке коју Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине и Хуманитарна организација Лајфлајн из Чикага, чији је Њено Краљевско Височанство покровитељ, пружају овој болници, а који подразумева комплетно реновирање свих купатила на првом спрату. Континуирано побољшавање услова у нашим болницама је од велике важности за рад здравствених установа.

Финансирање ових свеобухватних радова омогућено је изузетно великодушном донацијом Фондације Џон и Милдред Медић Вученић посредством Фондације Њ.К.В. Принцезе Катарине и Хуманитарне организације Лајфлајн из Чикага. Фондација Вученић је већ у неколико наврата пружила помоћ ковинској болници.

„Настављамо да помажемо Специјалној психијатријској болници у Ковину како би пацијенти имали што боље услове током лечења и опоравка. Веома сам захвална Фондацији Џона и Милдред Медић Вученић и Лајфлајну Чикаго што су још једном показали велику оданост и посвећеност пружању помоћи онима којима је потребна.

Захваљујући нашим дивним људима у дијаспори и њиховој великодушности, пацијенти болнице у Ковину имају много лепши амбијент и боље услове за живот“, рекла је Њ.К.В. Принцеза Катарина.

Ова посета је била једна од многих које су учесници мисије Лајфлајн Чикаго планирали. Претходних дана чланови одбора, симпатизери и донатори ове хуманитарне организације обишли су многе установе којима су помогли, међу којима су: Дом у Звечанској, Домови за децу „Васа Стајић“, „Дринка Павловић“ и „Јован Јовановић Змај“, ОШ „Антон Скала“ и „Сава Максимовић“, сигурну кућу за жене, и многе друге установе.

Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине
Односи с јавношћу
Краљевски Двор, Београд 11040, Србија


 

Контакт

  •   Цара Лазара 253, 26220 Ковин
  •   013/302 222
  •    013/741-234
  •   013/741-166
  •    sbpbk@kovin.info

grb