Тел: 013/302-222  |  Е-пошта: sbpbk@kovin.info  |  Адреса: Цара Лазара 253, 26220 Ковин

СИМПОЗИЈУМ „ДУАЛНИ ПОРЕМЕЋАЈИ“

У организацији Клинике за психијатрију УКЦ Крагујевац и катедре за психијатрију крагујевачког Факултета медицинских наука, у Врњачкој Бањи одржан је други симпозијум ове клинике под називом ,,Дуални поремећаји“.

Симпозијуму у Врњачкој бањи присуствовала је и психијатар, др Јованка Петровић, в. д. директора СБПБ ,,Ковин“.

Симпозијум који је окупио око 50 предавача из Србије, сва четири универзитетска клиничка центра, али и референтне установе које се баве лечењем и збрињавањем психијатријских болесника, отворио је декан ФМН проф. др Владимир Јаковљевић који је изразио задовољство што су крагујевачки психијатри са Клинике за психијатрију и катедре ФМН, по други пут успели да организују један важан симпозијум.

Када је реч о теми овогодишњег симпозијума, професорка Јовановић је рекла да су дуални поремећаји истовремено појављивање болести зависности и психијатријског ентитета код исте особе. “Циљ нам је да се ова проблематика најпре сагледа са аспекта уже академске заједнице, а да је она представимо широј стручној јавности. То је важно јер на наше понашање утичу претпоставке које имамо и оно што сматрамо истином. Одлуке доносимо на основу онога што мислимо да знамо и то је негде била идеја да кренемо, а сада већ будемо и у завршној фази писања уџбеника на тему дуалних поремећаја, у шта су укључене колеге из сва четири универзитетска клиничка центра. Предавањима и радионицама на ову тему у оквиру овог симпозијума, видећемо до каквих нових сазнања и идеја ћемо доћи“ рекла је проф. Јовановић и додала да је задатак свих крагујевачких психијатара лични раст и развој што имплицира и колективни раст и развој од чега ће највећу корист имати управо пацијенти.

Запажена предавања из области дуалних поремећаја имали су крагујевачки лекари психијатри и истовремено, наставници и сарадници ФМН: проф. др Владимир Јањић, проф. др Драгана Игњатовић Ристић, проф. др Мирјана Јовановић, проф. др Горан Михајловић, проф. др Милица Боровчанин, доц. др Бранимир Радмановић, асистент др Катарина Никић Ђуричић и психијатри Софија Чоловић и Немања Мурић.

simpdupo

 

Контакт

  •   Цара Лазара 253, 26220 Ковин
  •   013/302 222
  •    013/741-234
  •   013/741-166
  •    sbpbk@kovin.info

grb