Тел: 013/302-222  |  Е-пошта: sbpbk@kovin.info  |  Адреса: Цара Лазара 253, 26220 Ковин

44. Сусрети социјалних радника

На Факултету политичких наука у Београду, 7. јуна одржана је национална конференција са међународним учешћем, 44. Сусрети социјалних радника, ове године на тему ,,Одрживи социјални рад: повезивање и подршка корисницима“.

На овом сусрету присуствовали су и социјални радници наше установе: Марина Бојовић Ристић, Каћа Станојевић Живић и Богдан Димић.

Конференцију је отворио продекан Факултета политичких наука, проф. др Дарко Надић, који је нагласио да је ово један диван дан окупљања за све социјалне раднице и раднике. Он је рекао како стручњаци у овој области морају да наставе да негују љубав, толеранцију, али и да помажу онима који се налазе на друштвеној маргини.

Шефица Одељења за социјалну политику и социјални рад проф. др Јасна Хрнчић указала је на то да је звање социјалног радника једна веома племенита, тешка, али и дивна професија. Она је истакла да се социјалне раднице и радници свакодневно боре да друштву прикажу прави значај њиховог деловања у друштву.

У наставку конференције, представљени су пројекти ,,Развој и имплементација програма као одговор на потребе деце са поремећајима у понашању“ Покрајинског завода за социјалну заштиту АП Војводине и ,,Социјални рад у образовању и рани развој деце – умрежавање актера у заједници“ Удружења социјалних радника у предшколским установама и школама.

Поред професора Факултета политичких наука, излагање на скупу имали су и представници Коморе социјалне заштите, Уније студената социјалне политике и социјалног рада, запослени у систему социјалне заштите.

На скупу су размењена знања и искуства из ове области, а чули су се и предлози који би могли допринети развоју и бољем функционисању у социјалном раду.

44susretisocr24

Контакт

  •   Цара Лазара 253, 26220 Ковин
  •   013/302 222
  •    013/741-234
  •   013/741-166
  •    sbpbk@kovin.info

grb