Тел: 013/302-222  |  Е-пошта: sbpbk@kovin.info  |  Адреса: Цара Лазара 253, 26220 Ковин

Признања медицинским сестрама и техничарима СБПБ ,,Ковин“

Постер презентација са темом ,,Шизофренија, нега пацијента“, чији су аутори Наташа Стојаковић и Тамара Радић, медицинске сестре Специјалне болнице за психијатријске болести ,,Ковин“, проглашена је за најбољу на XII Конгресу Савеза здравствених радника Војводине, који је одржан од 15. до 18. маја 2023. године на Копаонику. У истој категорији, рад колегиница Тамаре Петровић и Анђелије Николић са темом ,,Декубитус“ освојио је 3. место.

priznanjemedsteh

Поштујући критеријуме о начину писања и излагања стручног рада, комисија је издвојила најбоље видео презентације на Конгресу и друго место освојили су наши запослени Јасмина Милићевић, виша медицинска сестра и Милан Думић, виши медицински техничар са видео презентацијом на тему ,,Положај психијатријског болесника у друштву и проблем стигматизације“.

У оквиру пленарних тематика, докторке из ковинске болнице, др Данка Костадиновић, спец. неурологије, др Александра Гавриловић, спец. психијатрије и др Биљана Олћан, спец. психијатрије имале су част и задовољство да представе своје радове кроз предавања и интерактивне презентације из следећих области:

 1. др Данка Костадиновић, спец. неурологије, ,,Мигрена“
 2. др Александра Гавриловић, спец. психијатрије, ,,Ургентна стања у психијатрији“
 3. др Биљана Олћан, спец. психијатрије, ,,Shizophrenia”

Радoви медицинских сестара/техничара Специјалне болнице ,,Ковин“ представљени су још кроз 3 видео презентације:

 1. мс Јана Пантовић: ,,Комуникацијске вештине медицинског особља са породицом пацијената“
 2. мт Душан Стојковић и мт Ђуро Јовић: ,,Поступци и интервенције код ургентних стања у психијатрији“
 3. Милош Вуковић, виши радни терапеут: ,,Радна терапија у Србији – прошлост, садашњост и будућност“.

Постер презентације имале су Јелена Благојевић, медицинска сестра и Соња Крњаић, виша медицинска сестра из СБПБ ,,Ковин“ са темом ,,Деменције“.

Велики број радова, запажено учешће, уручена признања и јавне похвале наших колегиница и колега, аутора најбољих постера и видео презентација су мотивација другима да напишу рад и да се усавршавају на професионалном плану. Поред својих излагања на секцијама на којима су учествовали, медицинске сестре и техничари Специјалне болнице ,,Ковин“ су посећивали и друга предавања тако стичући потребна знања везана за струку. Размењена су искуства са другим колегама и колегиницама, говорило се о иновацијама у сестринском делу здравствене делатности, а и подсетило се на оно што се и дан данас примењује у пракси.


 политикапризнањемед

https://www.politika.rs/scc/clanak/556461/Priznanja-medicinarima-Specijalne-bolnice-Kovin

Контакт

 •   Цара Лазара 253, 26220 Ковин
 •   013/302 222
 •    013/741-234
 •   013/741-166
 •    sbpbk@kovin.info

grb